Billiga båtförsäkringar

insuranceEtt sätt att få en billig båtförsäkring är att inte skaffa en helförsäkring utan en halvförsäkring, vilket ofta kallas att man har bara en ansvarsförsäkring. Det ger ett grundläggande skydd tex om du skulle bli skadeståndsskyldig. Ifall du väljer en ansvarsförsäkring kontrollera vad som ingår just i ditt avtal och se till att förhandla dig till ett lägre pris när du jämför de olika båtförsäkringarna.

När du läser villkoren kontrollera:

  • Maximala ersättningsbeloppet
  • Vilka delar som ingår i försäkringen
  • Behöver båten ligga i sjön hela året? 

Jämför bolagens båtförsäkringar: Det skiljer sig mycket mellan de olika försäkringsbolagen i kostnader och de har olika statistik att jämföra med (båttyp och ort)

Ditt försäkringsskydd blir naturligtvis lägre om du inte har några tilläggsförsäkringar men du för lägre försäkringskostnader och kommer ner i pris.

Flera försäkringsbolag ger rabatt för olika saker som skadeförebyggande åtgärder. Ett exempel är att att sänka kostnaden är att förvara utomhusbordaren inomhus eftersom det varit väldigt mycket stölder av utombordare och det finns försäkringsbolag som ger dig 10% rabatt om du förvarar motorn låst inomhus. Andra saker som ger rabatt är om du har förarintyg.

Glöm inte heller att kontrollera självrisken som till stor del beror på båtens värde. En högre självrisk innebär att du som försäkringstagare kan sänka försäkringspremien och dina kostnader.